jessie Admin
Posturi : 159 Bani: : 5381 Reputatie : 6
| Subiect: Compunere de Craciun [Clik si cititi] Dum Dec 26, 2010 12:22 pm | |
| Va trebui sa faceti o compunere de Craciun.
Aceptabil minim 800 de caractere.
Ce`a mai buna compunere va fi premiata cu multe surprize. (Nu am sa va zic pana nu se incheie concursul) | |
|
Flory
Posturi : 11 Bani: : 5107 Reputatie : 2
| Subiect: Re: Compunere de Craciun [Clik si cititi] Lun Dec 27, 2010 2:23 am | |
| Poveste de Craciun Era o zii frumoasa de iarna. Era ziua de dinaintea Craciunului.Stateam linistita acasa uitandu-ma pe geam si dorindu-mi sa inceapa sa ninga.Mama intra in camera , invitandu-ma sa merg la cumparaturi. Am acceptat oferta , cu singura conditie ca eu sa raman inafara magazinului , deoarece toate decoratiuniile puse ma dezgustau cumplit.In cele din urma , ajunsei sa tremur de frig. Pe usa magazinului iesi un carucior aproape gol impins de o familie saraca , formata din 2 copii,o fata si un baietel , alaturi de parintii lor. Desi cosul lor nu parea a fii multumitor , ei tot zambeau fericiti. Ma uimi atitudinea acestei famili.Incepu sa ma cuprinda mila si mai rau , afland ca acestia era vecinii nostri , care locuiau in cabana saracacioasa de peste drum. Ajunsa acasa ,m-am repezit repede la geamul camerei mele , care dadea spre casa familiei de la magazin.Astfel , i-am zarit pe copii cum faceau un om-de -zapada si pe tatal lor care taia lemne.Imi propusesem ca de Craciun sa le fac o mica bucurie.Sa le aduc un cos plin cu bunatati. Zis si facut. Dimineata de Craciun sosi , iar eu ma grabeam sa ies cat mai repede pe poarta. 'Cioc , Cioc ' batui eu la usa cabanei. Un zambet ma intampina bucuros. Era chipul micutului baietel , care imediat isi chema mama.Mandra de mine insami , am intins cosul , pe care doamna il luase multumindu-mi si invintandu-ma la o gustare. Surprinzator , cosul meu a fost pus deoparte ca un lucru obisnuit.Nu mai intelegeam nimi.Cum se poate ca de Craciun , cand ti se ofera ceva de mancat , tu sa nu iei foarte mult in seama acest lucru ? Atunci , ceva imi trecu prin minte. Poate Craciunul nu inseamna numai bunatati si cadouri.Poate inseamna fericire si spirit de sarbatori. Dar cum se poate asa ceva ? Conteaza mai mult conditia sufletului decat bunul material ? Cu mii de intrebari in cap , ma indreptam spre casa , abatuta.In seara aceea , am avut un vis. In care mi se explica cu adevarat ce semnifica Craciunul. O sarbatoare , care aduce fericire si bunastarea in sufletele oamneilor si care nu are nici o legatura cu cadourile si bunatatile materiale ! sper ca e bine | |
|